Zelf Bewust Bewegen voor jongeren

 

Zelf Bewust Bewegen’ is een trainingstraject voor jongeren vanaf negen jaar waarin zij hun eigen kracht gaan ontdekken en gebruiken in interactie met anderen. De training kan zowel in groepen als individueel worden gegeven.

Voor wie

‘Zelf Bewust Bewegen’ is feitelijk een assertiviteitstraining voor jongeren vanaf negen jaar. De training is gebaseerd op: 

  • Aikido, een Japanse krijgskunst. 
  • Aunkai, een Japanse internal martial art. 
  • Rots & water, een weerbaarheidstraining voor jongeren. 
  • Een bijzondere communicatiemethode. 

De deelnemers leren te vertrouwen op hun eigen lichaam, waardoor een natuurlijke, evenwichtige uitstraling ontstaat. Daarnaast leren ze zich op een natuurlijke wijze op te stellen: opkomen voor zichzelf met respect voor de ander.

Wat gaan we doen

Het traject bestaat uit minimaal twaalf trainingssessies van een uur, waarin spelenderwijs de kracht van het eigen lichaam wordt ontdekt. Er worden allerlei balansoefeningen in spelvorm geoefend. Daarnaast worden onderwerpen behandeld en nagespeeld waar een jongere, in interactie met anderen, mee te maken krijgt. Aan het einde van iedere les krijgen de deelnemers een opdracht mee die ze, in de week na de sessie, in de praktijk toe gaan passen. 

Wat kost het

Aan tijd een uur per week, gedurende twaalf weken. Het tarief voor twaalf groepssessies is 180 euro. In overleg kan de training ook individueel worden gegeven.        

Reactie van een ouder

'Job heeft een individuele cursus Rots en Water training gegeven aan mijn tienjarige zoon.
Zijn enthousiasme, speelsheid, doelgerichtheid en enorme vooraad aan vaardigheden hebben een ware
boost gegeven aan de manier waarop mijn zoon met zichzelf en de wereld als geheel omgaat. Ik heb gezien 
hoe snel en effectief zijn tips in de praktijk gebracht konden worden, met een helder, doeltreffend en zeer zichtbaar resultaat. Vanuit contact, vertrouwen, flexibiliteit en respect bereikt Job zijn doel - kinderen helpen om stevige in hun schoenen te leren staan.'